Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем
Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем
Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем
  • Поставете слика на прегледникот на Галеријата, Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем
  • Поставете слика на прегледникот на Галеријата, Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем
  • Поставете слика на прегледникот на Галеријата, Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем

Верзија за основна плус Теро Видо 3D систем

Нормална цена
€8.000,00
Попуст цена
€8.000,00
Нормална цена
Нема на залиха
Единечната цена
по 

Tero Vido 3D системот е 3Д-мерен уред за
откривање и точно откривање на неправилности во земјата. Базирано на
ново развиена технологија за мерење од Tero Vido GmbH
Германија.
 

Уредот е развиен и произведен целосно во Германија. тој
детекторот ви помага да ги откриете и разликувате сите видови метал. Вклучен софтвер покажува дали сте пронашле магнетни метали како
железо или челик или немагнетни благородни метали како злато, сребро или бакар.
Покрај тоа, системот Теро Видо е најсоодветен за откривање и лоцирање на подземни празнини, како што се магацини, гробници, тунели или други простории.
 
Она што го прави системот Tero Vido толку посебен, освен скапиот
локализација, е длабока пенетрација на почвата. Во зависност од нејзината големина
може да се постигнат значителни длабочини до 18 метри. ТИЕ
Во моментов е кориснички интерфејс на повеќејазичен комерцијален софтвер
достапно на англиски, германски, француски, руски, арапски, турски, шпански,
Грчки, романски и бугарски. .Е биде достапен за наскоро
јазици. Автоматските и бесплатните ажурирања на софтверот содржат, покрај
подобрувања на софтверот, исто така, нови јазици.
 
Преземете упатство за корисник: германски Англиски
 
Tero Vido 3D системот е исклучително едноставен и може да биде
да се користи од секој после краток период на обука.
Се состои од неразбирлив и лесен скенер за заземјување и преносен
компјутер (таблет). Ниту еден кабел или тешки батерии не се мешаат во работата со машината.
Корисникот ја скенира земјата со сензорот и резултатите од скенирањето се прикажуваат во реално време на екранот на компјутерот. Веднаш по завршувањето на процесот на мерење резултатите може да се анализираат во софтверот. Податоците ќе бидат зачувани на компјутерот и може да се обноват кога е потребно. Капацитетот на складирање, како и големината на мерното поле е скоро неограничен.
Графика со висока резолуција, една од најдобрите и најдеталните резолуции
на пазарот, заедно со многуте опции за конфигурација во софтверот, го олеснуваат
брзо откривање на метал или вакуум и да се одреди длабочината и
големината на. Системот обезбедува повторливи резултати и еден
скенирањето со скенирање ќе го потврди резултатот од мерењето. Можете исто така да
користете го системот Tero Vido 3D за метална дискриминација и проверете дали
вашето откритие е направено од феромагнетни метали или обоени магнетни метали. Tero Vido 3D системот е сите наменски уред и може да се користи во која било земја, без оглед дали е

песочна, карпеста или глинеста. Мали метални неправилности во почви со висок
Процентите на минерали може да се филтрираат со софтвер.
 
Технички податоци
 Таблет со претходно инсталиран софтвер Tero Vido 3D
Сензор .............................. Вертикал, 85 см.
 Сензор 2 ........................... Хоризонтален, 50 см.
Μετα Преносна лента за хоризонтален сензор
 USB-Dongle за размена на податоци помеѓу сензорот и
компјутер
Φό Кабел за полнење и адаптер за USB ........................ 12 V еднонасочна струја и 220 V AC
Упатство за рачно и брзо започнување
Флексибилна кутија за носење со чувствителна заштита на екран на допир.
 Цврста торбичка за носење за сензори и таблети, водоотпорна торбичка за носење Пели
 Слушалки (Bluetooth / WiFi)
 
 
Детектори   

o Сензори .................................... Дигитални сензори со 3 оски

Вградена батерија на полнење

 Напишете .................................... Батерија на полнење LiPo
Δοση Излез .................................... параметри 800 mAh 4.2V
................... Внатрешна .............................. ...... работен напон 3.0V
 Батерија .................................... време на работа 15 ч
Ρτι Полнење .................................... 1 час со основното
адаптер, 4 часа со полнач за автомобил

Полнач    

Еισ Влезен напон .................................... 240/110 V или 12 V (полнач за автомобил)
Ρτι Струја на полнење ................................. 5 V / 500 mA макс.

Мерење и тежина на детекторите
Одлучност
 Должина
 Дијаметар
Тежина
Хоризонтален сензор 100
C 100 см.
C 5 см.
 1,2 кг
Хоризонтален сензор 50
C 50 см.
C 5 см.
0,5 кг
Вертикален сензор
C 85 см.
C 5 см.
 0,8 кг.
IP класа за заштита IP ................................. IP 54 (водоотпорен)
Температура на складирање ..................... -20 ° до + 60 ° C
Λειτουργία Температура на работа ............... -10 ° до + 50 ° C
 Релативна влажност ................................. 5-95%, (без магла)
 Известувања .................................... Шарени LED диоди
УСБ-радио-уред за пренос на податоци

Τήτων Фреквентен опсег .................................... ISM опсег 2,4 GHz
Ια канали .................................... 126 RF канали
После Стапка на пренос (воздух) .................................... 2mbps
Програмиран излез .................................... 0. -6, -12 или -18 dBm
 Чувствителност ........................... -82 dBm Чувствителност на 2 Mbps

Процесор

         
О    
 Микроконтролер .................................... 8-битен микроконтролер со
врз основа на RISC
Λειτουργία Максимална работна фреквенција ................................. 16 MHz
 1KB SRAM, 512K EEPROM
10 10-битен А / Д конвертор
Пренос на податоци (Bluetooth)

         
О    
Συ Опсег на фреквенција ................................. 2,5 - 2,4835 GHz
 Максимална цена на трансфер ................................. 1 Mbps
Δέтелност на приемникот ........................ -85 dBm
 Максимален опсег на село .............................. Приближно 10м

Технички барања за компјутерот

         
o Оперативен систем .................................... Виндоус 8.1. или
понови
o Диск-уред .................................... ЦД-РОМ-уред.
алтернативно: преземете софтвер од веб-страницата на компанијата
o USB .................................... USB 2.0 или повисок
o Bluetooth .................................... За слушалки
o Брзина на процесорот .................................... 1 GHz
o Работна меморија ................................. 1 GB RAM меморија
o Капацитет на дискот ................................. Хард диск 250 MB
o Графичка картичка .................................... компатибилна со DirectX9

 
Сертификати & засилувач; Гаранција
Дадени се технички сертификати и 2-годишна гаранција за сите уреди
Теро Видо 3Д систем. Пред излезот на стоката
од нашата компанија, темелно прегледани од нашите инженери. И ова исто така
и интензивно тестирање на терен и континуирани подобрувања обезбедуваат да обезбедиме

постојано квалитетен и секогаш еден од професионалците што е
достапни на пазарот.
Ние доставуваме без данок на приватни и професионални клиенти во земји надвор
ЕУ. Побарајте опции и понуди! Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете
најдобар детектор за вашите потреби!