ГАММА

ГАММА

Нормална цена
€8.100,00
Попуст цена
€8.100,00
Нормална цена
Нема на залиха
Единечната цена
по 

 

Ајакс Гама

Уред за мултифункционални системи што содржи 3 напредни и професионални системи за откривање.
Според нашето истражување, откривме дека сите копачи на злато кои користеле системи за слики на земја, наишле на многумина
комплексноста во користењето на овие уреди и нивниот комплексен софтвер, но ние ги решивме овие комплексности и тешкотии во
нашиот уред со 3Д системи за сликање, каде што нашиот систем им овозможува на сите да го користат лесно и непречено
контрола.
Гама е примарна алатка за сликање за да се заврши секое успешно 3Д скенирање.


Белешка: Сите производи на AJAX имаат гаранција од две години.
Опис

• Гама ги има најновите напредни системи за откривање и скенирање за откривање на злато, метали и празнини.
• Овој уред работи на нови технички и модерни електронски основи кои нудат нови концепти и димензии во светот на уредите за снимање на земја.
• Гама уред со повеќе задачи што им овозможува на корисниците геолошки да го истражуваат и истражуваат неговиот широк опсег, со сите алатки и апликации потребни за успешно завршување на потрагите.
Опремен со живописен 5-инчен екран со висока резолуција, овој уред ви овозможува да работите со напредни професионални карактеристики и подземни програми за откривање на цели со целосна контрола на својствата на скенирање и патеката на експедицијата сè додека не ја постигнете посакуваната цел.
• Овој уред може да се користи преку 3 различни системи за откривање и истражување
1- Радиометар
2- Скенирање во живо
3- 3Д детектор за заземјување

Карактеристики

 • Постојат многу карактеристики за да се направи разлика помеѓу GAMMA уредот и другите уреди за снимање на земја, GAMMA има модерен технолошки карактер што нема толку лесна трговија и употреба, точност и брзина во непосредните резултати дадени од трите системи обезбедени од уредот.
 • Современиот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите истражувањата, е лесен за откривање, лесен и лесен за употреба.
 • Овој уред е произведен и целосно дизајниран и сите делови и компоненти во фабриката Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, сигурност и квалитет што е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава во животната средина.
 • Шарен екран за прикажување резултати и поставки во големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира целокупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите и карактеристиките на пребарувањето.
 • Идеални интерфејси и програми што ви даваат прецизна контрола и лесна употреба на уредот при пребарување.
 • Главниот оддел за батерии во рачката за носење на уредот може да се отвори и затвори, во кој е лесно да се замени батеријата ако е оштетена без да мора да го отворите главниот дел од уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа на работа на максимално ниво на аудио и нивоа на осветленост на екранот за пребарување.
 • Може да направите резервна копија од банка за напојување што може да се поврзе со уредот кога главната батерија ќе истече, што ви овозможува да работите со уредот 10 последователни часови.
 • Надворешни слушалки, кои ви дозволуваат да слушате јасни резултати од пребарувањето и сигнали со удобни и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излез на полначот, што овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезот за влез на системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без напор и време.
 • Контролните копчиња за интерконекција, механизмот против вибрации и влажноста работат со едно притискање на копче, што ви овозможува целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.

 • Градиомарт системите се познати по откривање на суптилни промени што се случиле во почвата и идентификување на материјали и минерали во неа, како и празнина.
 • Овој систем обично се состои од големи делови од опрема и големи сензори кои не се лесни за движење и незгодна контрола при пребарување и бавни резултати, но ви обезбедивме интелигентни алатки за контрола и откривање кои покажуваат интегрирани резултати во интерфејсот за пребарување на овој систем.
 • Овој систем обезбедува прецизно мерење на магнетните промени во тлото за откривање и откривање на метални предмети и простори, како и разлика помеѓу нив.
 • За работа во овој систем, единицата за откривање, која е изработена од сензори со голема моќност водени од оператори, мора да биде поврзана.
 • Целосна контрола на критериумите и поставките за пребарување преку интелигентен интерфејс со висока дефиниција.
 • Интерфејсот за резултати го покажува нивото на јачина на сигналот на откриената цел, како и прозорецот на осцилоскопот каде што можете да ја видите големината на пронајдената цел.
 • Програмата за интелигентно мерење на длабочината ви овозможува прецизно мерење на длабочината на целта под земја во однос на мерење на нивото на рефлектирачки промени во магнетното поле.
Максимална длабочина 10 метри, со мерна карактеристика
откриена длабочина на целта.
Цели Се користи за откривање на метал,
празнини, рударски процедури, археологија,
и неексплодирани убојни средства, исто така
се користи за лоцирање на цевки
и кабли.
Ниво на мерење Од 20 до 1000μT
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти.
Дигитални индикатори Да, индикатори за интерактивен одговор што објаснуваат
исто така видот и големината на откриените
цел
Биланс
Земјиште
Рачно и автоматско, помагање во
елиминација на магнетни ефекти кои
предизвикани од почвата
 • За прв пат во светот, тој го интегрираше системот за инстант приказ во својот главен екран за уредување
  уред без употреба на екран за надворешно уредување и програми, овој систем ви дава
  директен приказ на сите работи под земја како закопани и богатства и појаснува
  нејзините големини, длабочини и видови.
 • Посебен систем за инстантно скенирање на системот кој ви дава моментален преглед на областа
  пребарување во реално време.
 • Можете да користите два вида скенери што доаѓаат со уредот, или преку надолжниот скенер
  мултитаскинг за скенирање на одредена локација, или преку скенер за пресек со повеќе радари
  што работи со директна моќност со голема брзина за да покрие и скенира голема површина за помалку време.
 • Проверете ја брзината на скенирање, што одговара на брзината и чекорите на корисникот.
 • Баланс на земјата и калибрација, или преку автоматска калибрација на референтниот систем
  потребни за подесување, или преку рачна калибрација, која е соодветно дефинирана од корисникот
  со она што го смета за соодветно за областа за пребарување.
 • Функцијата за пауза за скенирање и скенирањето за продолжение може да се направат веднаш за неколку секунди,
  без никакви поставки или препораки.
Максимална длабочина 30 метри.
Цели Директен приказ што ги покажува нивните позиции
минерали и шуплини и разлика помеѓу
нивните.
Откривање
фреквенција
Автоматско, од 50 MHz до 350 MHz
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти.
Дигитални индикатори Да, директното скенирање на екранот ги покажува
целите и нивните типови веднаш.
Биланс
Земјиште
Рачно и автоматски, помагајќи
елиминација на магнетни ефекти кои
предизвикани од почвата.
 • Според нашето истражување, откривме дека секој копач на злато кој користел системи за сликање
  наиде на многу комплексности во користењето на овие уреди и сложени програми
  на. Сепак, ги поправивме сите овие комплексности и тешкотии во нашите 3Д-системи. Нашиот систем
  ви дава лесен и мазен начин на употреба и секој може лесно да стапи во контакт со него.
 • Постои посебен софтверски интерфејс за управување со системот за 3Д-слики, овозможувајќи ви да
  Слободно проверете ги поставките и својствата на скенирање.
 • Овој систем има неколку опции за завршување на скенирањето:
 • Режим на скенирање со употреба на таблет компјутер за работа во апликација AJAX за анализа.
 • Function функција за скенирање на земја користејќи го директно екранот на уредот, по желба на корисникот.
 • Овој систем ви овозможува да ја скенирате земјата директно на екранот, подготвувајќи целосни својства
  како што се проверка на чекорите и линиите за скенирање, методот на скенирање, почетната точка,
  метод на пребарување (автоматски или рачен) и потоа започнете со скенирање и прикажување
  резултати директно на екранот, како и можност за анализа на скенирањето и наоѓање цели и
  идентификување на овие точки.
 • Корисникот исто така може да го поврзе уредот со Tablet PC преку Bluetooth за да работи на апликацијата
  Ајакс за анализа, за да добиете повеќе алатки за анализа и 3Д-целни сцени.
 • Можете да користите два вида скенери што доаѓаат со уредот, или преку надолжниот скенер
  мултитаскинг за скенирање на одредена локација или преку скенер за пресек со повеќе радари
  што работи со директна моќност со голема брзина за да покрие и скенира голема површина за помалку време.
 • Баланс на земјата и калибрација, или преку автоматска калибрација на референтниот систем
  потребни за подесување, или преку рачна калибрација, која е соодветно дефинирана од корисникот
  со она што го смета за соодветно за областа за пребарување.
Максимална длабочина 30 метри.
Цели Метални цели и празнини.
Откривање
фреквенција
Автоматско, од 50 MHz до 350 MHz
Звучни ефекти Да, чекори за предупредување за чекори на скенирање
и известувања.
Дигитални индикатори Да, детално скенирање за изгледот
целни локации, како и 2D и 3D слики.
Биланс
Земјиште
Рачно и автоматски, помагајќи
елиминација на магнетни ефекти кои
предизвикани од почвата.

 

Гама додатоци

 

 

Како да ја користите гама Ајакс?