ОМЕГА

ОМЕГА

Нормална цена
€6.100,00
Попуст цена
€6.100,00
Нормална цена
Нема на залиха
Единечната цена
по 

 

Ајакс Омега

Сега наоѓањето и копањето бунари на подземни води е полесно и побезбедно ......
Уредот Омега е првиот детектор од големи размери во светот што открива и открива локации на подземни води. Ако сте земјоделец или работите во
Омега е совршено решение за да се отстранат проблемите со недостиг на вода и случајни проблеми со дупчење вода, што ќе чини
многу пари без некоја мала корист.


Белешка: Сите производи на AJAX имаат гаранција од две години.
Опис

• OMEGA е опремена со најсовремени технологии за откривање и откривање на локации на подземни води со голема точност. Овој уред има одлики со висок капацитет што му овозможуваат на корисникот да го заврши процесот на истражување на вода за помалку време и напор.
• Овој уред овозможува на корисникот со вграден интерфејс за пребарување која покажува точната цел пат и паметни рамнотежа системи за транспорт на вашиот уред и дестинација на уредот, навистина не е како и секој друг детектор вода е најдобар, без било кој конкурент, можете да ги контролирате и откријте ги подземните води преку 3 напредни системи кои ви даваат самодоверба и сила да ги одредите целните локации.
• Уредот има 3 системи за откривање:
1. Систем за откривање на долг дострел (рачно)
2. Систем за откривање на долг дострел (автоматски)
3. Систем за геофизичка верификација

Карактеристики

 • Напредни подземни системи за откривање и истражување на вода, комбинирајќи повеќе од една техника и системи во еден уред за сигурни резултати.
 • Современиот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите истражувањата, има леснотија на откривање, леснотија и лесна употреба.
 • Овој уред е произведен и дизајниран во целост, а сите негови компоненти и додатоци преку фабриката Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, сигурност и квалитет е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава во животната средина.
 • Шарен екран за прикажување резултати и поставки во големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира целокупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите и карактеристиките на пребарувањето.
 • Идеални интерфејси и програми што ви даваат прецизна контрола и лесна употреба на уредот при пребарување.
 • Главниот оддел за батерии во рачката за носење на уредот може да се отвори и затвори, што го олеснува заменувањето на батеријата ако е оштетена без да мора да ја отворите главната кутија на уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа на работа на максимални нивоа на аудио и осветлување на екранот за пребарување.
 • Излез за слушалки, што ви овозможува да слушате јасни резултати од пребарувањето и сигнали со удобни и разновидни аудио резултати во MP3 и БРАНИ.
 • Излез на полначот, што овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезот за влез на системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без никаков напор и време.
 • Контролирајте го интерфејсот на клучот, анти-шок и влажност со само едно притискање на копче, што ви овозможува целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот
  • Овој систем е специјализиран за откривање на подземни води на големи растојанија.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и неговата насока целна патека точно на екранот за пребарување и детално ја знае вашата дестинација.
  • Системот е развиен во повеќе фази за да се постигне најдобар резултат со идентификување и следење на местата за вода од големи размери растојанија со голема прецизност, овој уред го транспортира истражувачот до водниот дел целосно со одлучувачка брзина до 100%.
  • Овој систем не е како кој било друг систем за откривање на долг дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со Системи за откривање висока чувствителност и сензори поддржани од системи за двоен пренос и прием.
  • Постои единица за пренос на висока фреквенција (антена за висока добивка) што овозможува пренесување на точни бранови за откривање и стимулирање целни позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку антени за прием на двојни стимули (бинарна возбуда), да ја пронајде целната позиција и да ја прикаже на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на приказот на резултатите.
  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилен пренос на уредот, каде што има индикација што се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин на транспорт на уредот за време на долго пребарување.
  • Именуван од рачниот систем поради внесување рачно пребарување на податоци во согласност со потребите на корисникот.
  • Истражувачот може да го одреди типот на дестинација од списокот на цели достапни во системот и да ги контролира менијата, со други поставки достапни за контрола на својствата на пребарување, како што се длабочината на пребарувањето и долгите растојанија, и ова се должи и на потребата на истражувачот.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри, со
  подготвена контрола над опциите за пребарување
  длабочина: 10 м, 20 м, 40 м, 60 м, 80 м, 100 м, 140
  м, 160 м, 180 м, 200 м, 225 м, 250 м, 275 м, 300
  м, 325 м, 350 м, 400 м, 450 м, 500 м.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2250 м, со контролата
  напредок во селекциите на далечина: 100 м, 150
  μ.200 μ, 250 μ, 300 м, 350 м, 400 м, 450 м, 500 м, 500 м,
  550 м, 600 м, 700 м, 800 м, 900 м, 1000 м, 1250
  м, 1500 м, 1750 м, 2000 м, 2250 м.
  Цели Изборна листа: Природна вода - солена вода -
  Сулфурна вода - сите видови вода.
  Откривање
  фреквенција
  Од 9 kHz до 12 kHz, со системи за верификација
  фреквенција на два бранови и пренесена
  фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти врз приемот
  какво било означување на целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
  дестинација и ориентација на уредот,
  паметниот систем за рамнотежа на рацете,
  форма на прозорец и нејзината фреквенција
  излез.
  Биланс
  Земјиште
  Автоматски
  • Тоа е прв пат во светот во детектори за вода со долг дострел, е дека уредот има автоматски систем за откривање на целите и автоматски ќе го покаже целното име на екранот, исто така, ќе го одреди растојанието на целта од рачката на уредот, исто така им овозможува на корисникот да се утврди позицијата на целта и да знаат длабочина каде што резултат автоматски се прикажува на екранот.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и неговата насока патеката за дестинација точно на екранот и детално ја знае вашата насока на вашиот уред.
  • Системот е развиен во повеќе фази за да се лоцираат позициите на водата од големи растојанија и со голема точност и го транспортира истражувачот до целната точка целосно со одлучувачка стапка до 100%.
  • Овој систем не е како кој било друг систем за откривање на вода со голем дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со системи за откривање на висока чувствителност и сензори поддржани од двојни системи за пренос и прием.
  • Постои единица за пренос на висока фреквенција (антена за висока добивка) што овозможува пренесување на точни бранови за откривање и стимулирање целни позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку антени за прием на двојни стимули (бинарна возбуда), да ја пронајде целната позиција и да ја прикаже на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на приказот на резултатите.
  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилен пренос на уредот, каде што има индикација што се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин на транспорт на уредот за време на долго пребарување.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри, до
  откријте ја длабочината на целите и презентирајте ја
  автоматски во системот.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2850 метри и одредува
  целно растојание автоматски на екранот.
  Цели Автоматско откривање на вода во областа
  каде да најдете: Природна вода -
  солена вода - сулфатна вода - сите видови вода.
  Откривање
  фреквенција
  Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
  проверка на фреквенцијата со две бранови и
  пренесена фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти врз приемот
  какво било означување на целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
  дестинација и ориентација на уредот,
  паметниот систем за рамнотежа на рацете,
  форма на прозорец и нејзината фреквенција
  излез.
  Биланс
  Земјиште
  Автоматски
  • Овој систем работи со техниката на скенирање и електрогеофизичката мерка што ги детектира нивоата на електрични отпори на земјата, за откривање на подземни води и артески места.
  • Преку овој систем можете да пребарувате за специфичен вид на вода што можете да ја идентификувате преку списокот на типови на вода што се достапно на уредот и можете брзо да пребарувате за да бидете сигурни дека има или не е цел.
  • Овој систем ви обезбедува 4 електрични кабли во прилог на 4 специјални детектори за заземјување поврзани со земјата за да ја проверите неговата содржина.
  • Овој систем ви овозможува да скенирате површина од 1000 квадратни метри за една минута за да обезбедите целосен извештај за вода и нејзините пропорции и длабочини.
  • Овој систем е брз одговор и дава резултати што се прикажуваат директно на екранот со целни сигнали.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри.
  Покриено
  област
  Тест каблите што го поврзуваат уредот и
  земјата може да зафаќа површина од 1000
  квадратни метри што може да се скенираат и
  верификуван веднаш.
  Цели Изборна листа: Природна вода - солена вода -
  Сулфурна вода - сите видови вода.
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти врз приемот
  какво било означување на целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за скенирање за овој систем
  ја покажува веројатноста и квалитетот на целта
  во областа за пребарување и го потврдува тоа.
  Биланс
  Земјиште
  Автоматски

   

  Омега додатоци

   

   

  Како да се користи Ајакс Омега?