СЕГМА

СЕГМА

Нормална цена
€5.600,00
Попуст цена
€5.600,00
Нормална цена
Нема на залиха
Единечната цена
по 

Ајакс Сегма

Најдобар детектор за метали во светот кој работи со два високо ефикасни системи за откривање на злато и минерали.
Технологијата на детектор AJAX разви нов систем на индукција на пулсот за детектори на метали,
на нови нивоа повеќе од другите уреди на пазарот, покрај леснотијата на користење на системот
прима непосредни резултати на максимални длабочини.


Белешка: Сите производи на AJAX имаат гаранција од две години.
Опис

• Сега со уредот SEGMA е можно да се лоцираат и да се најдат цели што претходно не можевте. Овој уред може да открие до 8 метри под земја, додека многу други уреди не можат да ги достигнат овие длабочини. SEGMA може веднаш да одговори на целите и да покаже резултати и има интерфејс со висока дефиниција што му овозможува на корисникот лесно да работи на уредот без компликации што го исцрпуваат процесот на пребарување и го прават комплициран.
• Леснотијата на користење што се наоѓа во SEGMA го прави флексибилен, брз, уред за конфигурирање и е многу моќен во прикажувањето и прикажувањето на резултатите. Работи преку два различни системи за откривање, во резултати и податоци.
1- Паметен пулс
2- Анализатор на спектар

Карактеристики

 • СИГМА има неверојатни карактеристики. Има голем потенцијал за откривање на подземните води со доверба преку напредни системи за откривање, кои можат да ги потврдат и откријат целите со обезбедување на тродимензионална слика на целта.
 • Современиот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите истражувањата, е лесен за откривање, лесен и лесен за употреба.
 • Овој уред е произведен и целосно дизајниран и сите делови и компоненти во фабриката Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, сигурност и квалитет што е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава во животната средина.
 • Шарен екран за прикажување резултати и поставки во големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира целокупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите и карактеристиките на пребарувањето.
 • Идеални интерфејси и програми што ви даваат прецизна контрола и лесна употреба на уредот при пребарување.
 • Главниот оддел за батерии во рачката за носење на уредот може да се отвори и затвори, во кој е лесно да се замени батеријата ако е оштетена без да мора да го отворите главниот дел од уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа на работа на максимално ниво на аудио и нивоа на осветленост на екранот за пребарување.
 • Може да направите резервна копија од банка за напојување што може да се поврзе со уредот кога главната батерија ќе истече, што ви овозможува да работите со уредот 10 последователни часови.
 • Надворешни слушалки, кои ви дозволуваат да слушате јасни резултати од пребарувањето и сигнали со удобни и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излез на полначот, што овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезот за влез на системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без напор и време.
 • Контролните копчиња за интерконекција, механизмот против вибрации и влажноста работат со едно притискање на копче, што ви овозможува целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.


  СИСТЕМИ

  • Ајакс за технологија на детектори разви нов систем за откривање на пулси за детектори метали, на нови нивоа и не како кај другите уреди на пазарот, освен за леснотија на контрола и употреба систем за да се постигнат непосредни резултати и исклучително јасно и длабинско истражување.
  • Овие системски стартувања и резултати се прикажуваат преку паметниот интерфејс за пребарување приказ на податоци, резултати и системски поставки.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и места. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој вид на цел, освен прозорецот за осцилоскоп кој
  ја означува големината на пронајдената цел.
  • Може да ги прилагоди нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето на црн метал.
  • Интелигентна идентификација на серпентина за пребарување за да се утврди потребната енергија и фреквенција за големината на секоја намотка.
  Балансот на земјата е брз процес што го извршува корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земјата и за неговата употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почвата.
  Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  Ајакс ви обезбедува три различни мерења на напредните калеми за пребарување што ви ги даваат различни длабочини во зависност од големината на целта.
  • Достапни калеми за пребарување:
  Намотка за пребарување C1: 18 см x18 см
  Намотка за пребарување C2: 35 см x35 см
  Намотка за пребарување C3: 40 см x45 см
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо, благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, индикатори за интерактивен одговор што објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјиште
  Рачно и автоматско, помагање во
  елиминација на магнетни ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • Овој систем работи со технологија за откривање на злато и метали, што е комбинирана техника со индукција на пулс и анализа на спектрална цел, со нова и уникатна технологија, технологија на анализатор спектар. Овој систем прикажува 3Д-слика на откриената форма на дестинација.
  • Контролниот интерфејс во овој систем ви го дава конечниот резултат на целната слика и нејзиниот формат и целосни детали за тоа.
  • Интерфејсот на овој систем е лесен за употреба и удобен за прикажување на вградените резултати околу целта веднаш.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и простори. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој вид на цел, освен прозорецот за осцилоскоп кој ја означува големината на пронајдената цел.
  Балансот на земјата е брз процес што го извршува корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земјата и за неговата употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почвата.
  • Може да ги контролира нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето на црн метал.
  Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо, благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, индикатори за интерактивен одговор што објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјиште
  Рачно и автоматско, помагање во
  елиминација на магнетни ефекти кои
  предизвикани од почвата.

   

  Додатоци за сегма

  Како да се користи Ајакс Сегма?