Основна верзија на Теро Видо 3D систем
Основна верзија на Теро Видо 3D систем
  • Поставете слика на прегледникот на Галеријата, Основна верзија на Теро Видо 3D систем
  • Поставете слика на прегледникот на Галеријата, Основна верзија на Теро Видо 3D систем

Основна верзија на Теро Видо 3D систем

Нормална цена
€6.000,00
Попуст цена
€6.000,00
Нормална цена
Нема на залиха
Единечната цена
по 

Tero Vido 3D системот е тродимензионален мерен уред за откривање и точно откривање на неправилности во земјата. Се базира на неодамна развиената технологија за мерење од Tero Vido GmbH, Германија.
 
Уредот е развиен и произведен целосно во Германија. Овој детектор ви помага да ги откриете и разликувате сите видови метал. Вклучениот софтвер покажува дали сте пронашле магнетни метали како железо или челик или не-магнетни благородни метали како злато, сребро или бакар. Покрај тоа, системот Теро Видо е најсоодветен за откривање и лоцирање на подземни празнини, како што се магацини, гробници, тунели или други простории.
 
Она што го прави системот Tero Vido многу посебен, освен точното откривање, е длабоката пенетрација на почвата.
Во зависност од големината на објектот, може да се постигнат значителни длабочини до 18 метри. Повеќејазичниот кориснички интерфејс за сопственички софтвер е моментално достапен на англиски, германски, француски, руски, арапски, турски, шпански, грчки, романски и бугарски јазик. Наскоро ќе биде достапна на повеќе јазици. Автоматските и бесплатните ажурирања на софтверот содржат, покрај подобрувањата на софтверот, и нови јазици.
 
Преземете упатство за корисник: германски Англиски
 
Tero Vido 3D системот е исклучително едноставен и може да го користи секој по краток период на обука. Се состои од неразбирлив и лесен скенер за заземјување и лаптоп.
Ниту еден кабел или тешки батерии не се мешаат во работата со машината.
Корисникот ја скенира земјата со сензорот и резултатите од скенирањето се прикажуваат во реално време на екранот на компјутерот. Веднаш по завршувањето на процесот на мерење резултатите може да се анализираат во софтверот.
Податоците ќе бидат зачувани на компјутерот и може да се обноват кога е потребно. Капацитетот на складирање, како и големината на мерното поле е скоро неограничен.
Графика со висока резолуција, една од најдобрите и деталните резолуции на пазарот, заедно со многуте опции за прилагодување во софтверот, олеснуваат брзо откривање на метал или празнини и утврдување на неговата длабочина и големина.
Системот обезбедува повторливи резултати и тестот за скенирање ќе го потврди резултатот од мерењето.
Можете исто така да го користите системот Tero Vido 3D за да разликувате метали и да видите дали откритието е направено од феромагнетни метали или обоени магнетни метали. Tero Vido 3D системот е повеќенаменски уред и може да се користи во било која земја, без разлика дали е песочен, карпест или глинест.
Мали метални неправилности во почви со висока содржина на минерали може да се филтрираат со софтвер.
 
Технички податоци
 Таблет со претходно инсталиран софтвер Tero Vido 3D
 Сензор ..................... Вертикал, 85 см.
 USB-Dongle за размена на податоци помеѓу сензорот и компјутерот
Φό Кабел за полнење и адаптер за USB ........................ 12 V еднонасочна струја и 220 V AC
Упатство за рачно и брзо започнување
Флексибилна кутија за носење со чувствителна заштита на екран на допир.
Μετα торба за носење за сензорот
 Слушалки (Bluetooth / WiFi)
 
 
Детектори   

o Сензори .................................... Дигитални сензори со 3 оски

Вградена батерија на полнење

 Напишете .................................... Батерија на полнење LiPo
Δοση Излез .................................... параметри 800 mAh 4.2V
................... Внатрешна .............................. ...... работен напон 3.0V
 Батерија .................................... време на работа 15 ч
Полнење .................................... 1 час со главниот адаптер, 4 часа со полначот автомобил

Полнач    

Еισ Влезен напон .................................... 240/110 V или 12 V (полнач за автомобил)
Ρτι Струја на полнење ................................. 5 V / 500 mA макс.

Мерење и тежина на детекторите
Одлучност
 Должина
 Дијаметар
Тежина
Хоризонтален сензор 100
C 100 см.
C 5 см.
 1,2 кг
Хоризонтален сензор 50
C 50 см.
C 5 см.
0,5 кг
Вертикален сензор
C 85 см.
C 5 см.
 0,8 кг.
IP класа за заштита IP ................................. IP 54 (водоотпорен)
Температура на складирање ..................... -20 ° до + 60 ° C
Λειτουργία Температура на работа ............... -10 ° до + 50 ° C
 Релативна влажност ................................. 5-95%, (без магла)
 Известувања .................................... Шарени LED диоди
УСБ-радио-уред за пренос на податоци

Τήτων Фреквентен опсег .................................... ISM опсег 2,4 GHz
Ια канали .................................... 126 RF канали
После Стапка на пренос (воздух) .................................... 2mbps
Програмиран излез .................................... 0. -6, -12 или -18 dBm
 Чувствителност ........................... -82 dBm Чувствителност на 2 Mbps

Процесор
         
О    
 Микроконтролер .................................... 8-битен микроконтролер базиран на RISC
Λειτουργία Максимална работна фреквенција ................................. 16 MHz
 1KB SRAM, 512K EEPROM
10 10-битен А / Д конвертор

Пренос на податоци (Bluetooth)
         
О    
Συ Опсег на фреквенција ................................. 2,5 - 2,4835 GHz
 Максимална цена на трансфер ................................. 1 Mbps
Δέтелност на приемникот ........................ -85 dBm
 Максимален опсег на село .............................. Приближно 10 м

Технички барања за компјутерот

         
o Оперативен систем .................................... Виндоус 8.1. или понови
o Диск-уред .................................... ЦД-РОМ-уред. алтернативно: преземете софтвер од веб-страницата на компанијата
o USB .................................... USB 2.0 или повисок
o Bluetooth .................................... За слушалки
o Брзина на процесорот .................................... 1 GHz
o Работна меморија ................................. 1 GB RAM меморија
o Капацитет на дискот ................................. Хард диск 250 MB
o Графичка картичка .................................... компатибилна со DirectX9

 
Сертификати и гаранција
Дадени се технички сертификати и 2-годишна гаранција за сите чистачи на земја Tero Vido 3D System. Пред стоката да ја напушти нашата компанија, таа е темелно проверена од нашите инженери. Ова, како и интензивното тестирање на терен и континуираните подобрувања гарантираат дека ние обезбедуваме постојано висок квалитет и секогаш еден од професионалците достапни на пазарот.

Ние доставуваме без данок на приватни и професионални клиенти во земји надвор од ЕУ. Побарајте опции и понуди! Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете најдобриот детектор за вашите потреби!